startpagina
individuele therapie relatietherapie

coaching

kennismaken
contact
links

Mieke 40 jaar:
"We hadden behoefte aan coaching omdat onze relatie moeizaam liep. We hebben geleerd om de tijd te nemen om naar elkaar te luisteren. Daardoor geven we elkaar nu meer de gelegenheid om de ander  te begrijpen. De kwaliteit van onze relatie is sterk verbeterd."


J
e relatie verbeteren en verdiepen

Mensen willen graag een goede relatie met hun partner. Het gevoel van verbondenheid is daarbij erg belangrijk. Net als intimiteit, een goede onderlinge communicatie, aandacht voor elkaar, bevestiging of erkenning.

Dat je een goede relatie hebt, is niet altijd vanzelf­sprekend. Daar moet je moeite voor doen. Partners hebben immers verschillende wensen en verlangens. Soms gaat het iets minder goed dan je wenst, dan kan relatietherapie je helpen.

Het kan heel verfrissend zijn om samen eens stil te staan bij ieders verwachtingen. Om eens te zien waar je blij mee bent en wat je mist. Je bent allebei ouder dan toen je elkaar leerde kennen en je hebt geleidelijk aan andere verwachtingen gekregen. Opnieuw op elkaar afstemmen, kan een stuk gemakkelijker onder deskundige leiding. Jullie kunnen dan sneller de benodigde helderheid krijgen. Het effect is een positieve verandering en een verdieping en verbetering van je relatie.

Tijdens relatie­therapie kunnen de volgende thema’s aan de orde komen: kwetsbaar durven zijn, behoeftes leren delen, elkaar kunnen accepteren. Patronen achter conflicten leren herkennen en oplossen. Of thema’s rondom seksualiteit. Maar ook het verbeteren van de communi­catie, de opvoeding van de kinderen of de taakverdeling.

Consulten zijn ook mogelijk in de avonduren.