Opnieuw verbinden

en je relatie verdiepen

Relatietherapie

Dat een relatie vastloopt, of dat je moeilijkheden ervaart tussen jou en je partner, komt vaker voor. Dat is helemaal niet gek of vreemd. Het kan zijn dat jullie steeds vaker ruzie hebben, dat de gesprekken vastlopen, en dat het soms escaleert. Misschien mis je de intimiteit van vroeger, of twijfel je er aan of je wel samen door wilt gaan. Of willen jullie onderzoeken hoe je jullie relatie kunt verbeteren?

Relatietherapie brengt je weer dichter bij elkaar door te onderzoeken waar de misverstanden ontstaan en wat er speelt in jullie communicatie. En welke behoeften en verwachtingen jij en je partner hebben.

Tijdens relatie­therapie kunnen de volgende thema’s aan de orde komen: kwetsbaar durven zijn, behoeftes leren delen, elkaar kunnen accepteren. Patronen achter conflicten leren herkennen en oplossen. Of thema’s rondom seksualiteit en vreemdgaan. Maar ook onzekerheid, jaloerse gevoelens, of hoe je omgaat met de opvoeding van de kinderen. Het effect van dit proces is een positieve verandering en een verdieping en verbetering van je relatie.

Vaak wordt relatietherapie gezien als laatste redmiddel en dat is zonde. Want juist als je problemen op tijd aanpakt, zijn deze over het algemeen ook gemakkelijker op te lossen.

Mijn werkwijze

Ik bied ondersteuning en begeleiding, zodat er weer ruimte ontstaat om elkaar te zien en te horen. Daardoor durven jullie je verlangens naar elkaar uit te spreken en écht naar elkaar te luisteren. Daarvoor maak ik gebruik van inzichten uit verschillende bewezen therapievormen.Het effect is een positieve verandering, meer verbinding en verbetering van je relatie.

Het eerste gesprek is een kennismakingsgesprek en dit is bedoeld om de hulpvraag te verkennen.
Jullie leren mijn werkwijze kennen en kunnen op die basis besluiten of mijn aanpak iets voor jullie is. Daarbij is het belangrijk dat er een wederzijdse ‘klik’ is, zodat beiden zich veilig voelen om je verhaal, gedachten, en emoties met mij te delen.

Het vervolgtraject is afhankelijk van de complexiteit en aard van de vraag die jullie hebben.
Beide partners hebben uiteraard eigen verwachtingen en wensen over hoe je aan de relatie wilt werken. Mijn begeleiding is er op gericht dat jullie dit gaan bereiken en weer in verbinding komen met elkaar.
Vaak heb ik aan het begin van het traject een individueel gesprek met beide partners. Hierdoor krijg ik beter zicht op ieders achtergrond en welke aspecten  mogelijk een rol spelen in de relatieproblematiek.
De vervolgafspraken zijn eens per 2 tot 3 weken.